Niels Orens

29

.

12

.

23

  –  

29

.

12

.

23

Niels Orens

Opwaarts is een concertserie van Bibelot waarbij het publiek letterlijk opwaarts kijkt, altijd op bijzondere locaties en met verschillende artiesten. Deze keer Niels Orens

Niels Orens is een producer die opereert in het spanningsveld tussen klassiek en elektronisch. Zijn beats zijn glitchy en atmosferisch, maar kennen een menselijke toets dankzij het gebruik van cello. ‘Ik vind het interessant om mijn klankpalet te verbreden door niet enkel synths te gebruiken. Zo’n akoestische, organische klankbron maakt het wat minder synthetisch. Zelfs als je niet kan spelen: door gewoon wat snaren aan te slaan en die te samplen, kan je al een mooie mengelmoes van geluiden krijgen,’ vertelt Orens over zijn muziek.

Ondanks Orens’ status als nieuwkomer in de muziekwereld, slaat zijn sound aan bij gevestigde namen. Zo werkte hij in Londen nauw samen met de bekende technoproducer Max Cooper. Ondertussen is Orens onderdeel van Coopers Mesh-collectief. Daarnaast wordt zijn muziek ook buiten de elektronische wereld opgepikt en is hij winnaar van Sound Track 2022. De harmonieuze samenhang tussen zijn akoestische en elektronische geluiden resulteert in een kleurrijk palet van emoties. Zijn intelligente benadering van elektronische muziek kenmerkt zich door breakbeat-beïnvloede ritmische patronen, ruimtelijk geluidsontwerp en diepe bastonen.

Met invloeden zoals Max Cooper, Floating Points en Massive Attack wordt het moeilijk om het kruispunt tussen verschillende genres te onderscheiden, wat hem ruimte geeft voor iets nieuws.

Deur open | 20:00

Aanvang | 20:30

Tickets reserveren kan hieronder, je mag zelf het bedrag bepalen. Je ontvangt een email met de tickets. Neem de e-mail mee als entreebewijs. Uitprinten hoeft niet.

No items found.