Luc Tooten

04

.

02

.

24

  –  

04

.

02

.

24

Luc Tooten

Experience Klassiek is een serie klassieke optredens in de Kunstkerk, deze keer speelt Luc Tooten werk van Smetana & Grieg.

Luc Tooten was gedurende jaren eerste solocellist van het Brussels Philharmonic. Hij studeerde aan het Conservatorium van Brussel bij Carlo Schmitz en vervolmaakte zich bij Edmond Baeyens en Reine Flachot. Hij volgde meestercursussen bij Gerard Hamann, Anner Bijlsma en Mistislav Rostropovitch.

In 2015 werd hij uitgenodigd in Sint-Petersburg om samen met Chingiz Osmanov, Eliane Rodrigues en het St.-Petersburg State Symphony Orchestra onder leiding van Walter Proost het Tripelconcerto van Beethoven op te nemen. Hij concerteerde in kamermuziekverband in Europa, Israël, Canada, China, Mexico, en de USA. Jaarlijks wordt hij uitgenodigd op grote festivals waar hij musiceert met grote namen als Martha Argerich, Boris Berezovsky, Ivry Gitlis, Jean-Bernard Pommier, Eliane Rodrigues, Paulina Leschenko, Michel Letiec, Frank Braley, Itamar Golan, Michael Guttman en Vadim Repin.

Begeleiding:

Ruben Plaizier (Piano)

Karen Su (Viool)

Deur open | 15:30

Aanvang | 16:00

Tickets

Tickets reserveren kan hieronder, je mag zelf het bedrag bepalen. Je ontvangt een email met de tickets. Neem de e-mail mee als entreebewijs. Uitprinten hoeft niet.

No items found.