Het Atelier, portret van Hella

21

.

04

.

24

  –  

21

.

04

.

24

Het Atelier, portret van Hella

Het Atelier, portret van Hella (2023) wordt getoond aansluitend aan de opening van de expositie van Hella de Jonge op zaterdag 21 april om 20:00 in de Filmlounge van De Witt.

Het portret van oma Lientje dat prominent in de ouderlijke woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.


Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.

In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.

TICKETS

Er zijn slechts 25 plaatsen voor deze filmvertoning beschikbaar. Een ticket reserveren is verplicht. Je kan zelf het bedrag kiezen. Je ontvangt een email met de tickets. Neem de e-mail mee als entreebewijs. Uitprinten hoeft niet.

No items found.