Wouter Sieuwerts

08

.

07

.

23

  –  

10

.

08

.

23

Wouter Sieuwerts

1200 kinderen. 1200 hexagons. In de Kunstkerk vormt zich begin juli een metershoge honingraat. In dit unieke project onder leiding van kunstenaar Wouter Sieuwerts maakt ieder kind zijn of haar eigen zeshoekige mini-wereld met een klein ik-figuur als middelpunt. Ieder van deze kinderen zoomt in op alle punten waarin we hetzelfde zijn, maar belangrijker nog; waarop we verschillen. Want verschillen maken duidelijk waar het ‘ik’ ophoudt en het ‘jij’ begint. En andersom. Juist doordat anderen anders zijn, kunnen wij zijn wie we zijn. De symbiose tussen het individu en het collectief vormt de basis voor het metershoge kunstwerk.

In nauwe samenwerking met SDK Kinderopvang geven zij antwoord op vragen als: Wie ben ik? Waar hoor ik thuis? Wat wil ik en waar houd ik van? Om ons bewust te maken van de schoonheid en betekenis in ons dagelijks leven en om ons te laten reflecteren op wat werkelijk van waarde is.

Van een afstand vormt het werk één samenhangend geheel en zijn de hexagons ogenschijnlijk allemaal hetzelfde. Maar kijk je dichterbij dan wordt duidelijk dat achter iedere hexagon een eigen, unieke wereld schuilgaat. Het werk nodigt je op deze manier uit om continu af te wisselen tussen inzoomen en weer uitzoomen. Steeds opnieuw te ontdekken welke overeenkomsten en verschillen er zijn. Èn hoe deze verschillen nodig zijn voor het vormen van één groot geheel.

No items found.