ORBI

01

.

01

.

24

  –  

01

.

01

.

24

ORBI

Op 1 januari 2024 presenteren de Kunstkerk en het Bachfestival Dordrecht met trots: Het Dordts Nieuwjaarsconcert. We trappen 2024 feestelijk af met het adembenemende kwartet ORBI, oliebollen en champagne.

"Je zou ORBI graag als hoofdact op een festival willen zien" - Volkskrant

Vaak staan de gitaar, viool en piano op de voorgrond, maar wat dacht je van de fagot, drums, Hammond-orgel of contrabas? Deze instrumenten zijn even essentieel voor een muzikale compositie. Verdienen zij niet ook eens de schijnwerpers? Dat is precies wat ensemble ORBI voor ogen heeft. ORBI staat voor Oscillating Revenge of the Background Instruments: de opwindende wraak van de achtergrondinstrumenten. Ze presenteren een gevarieerd muzikaal programma met onder andere Vivaldi, Muse, Mahler, Metallica en Beethoven. Laat je meevoeren door instrumenten die op het podium vaak de 'tweede viool' spelen.

De fagot en de contrabas komen zelden op de voorgrond, maar in handen van virtuozen Bram van Sambeek en Rick Stotijn worden ze geduchte solo-instrumenten. Samen met slagwerker Marijn Korff de Gidts en Sven Figee op hammondorgel vormen zij het kwartet ORBI, oftewel The Oscillating Revenge of the Background Instruments. Geheel akoestisch brengt het kwartet een namiddag vol instrumentale versies van hun favoriete rock- en metalnummers, inclusief meesterwerken van Bach en Vivaldi.

“Alle vier vormen een ritmische sectie die hun solopartijen spelen alsof de stukken ervan af vliegen.” - NRC Handelsblad

Aanvang | 17:00

Eind | 19:00

Tickets reserveren kan hieronder, je mag zelf het bedrag bepalen. Je ontvangt een email met de tickets. Neem de e-mail mee als entreebewijs. Uitprinten hoeft niet.

No items found.