Cello OpMaat

28

.

05

.

22

  –  

28

.

05

.

22

Cello OpMaat

Cello OpMaat, is een aantrekkelijke en toegankelijke dag vol cellomuziek, als opmaat naar de volgende editie. Een programma waarin alle publieksgroepen iets van hun gading kunnen vinden, met educatie, ontmoeting en beleving en tal van muzikale, theatrale en dichterlijke activiteiten. Het maakt Dordt in Cello opnieuw zichtbaar en hoorbaar in de stad door ook het Dordtse publiek volop te betrekken. En het biedt twee uitzonderlijke concerten die nog lang in het geheugen zullen nagloeien.

Het lunchconcert vindt plaats in de Kunstkerk met celliste Lidy Blijdorp en schrijver Jan Brokken, die je met woorden en klanken meevoeren in de wereld van cellolegende Anner Bijlsma.

Een cross-over concert met literatuur en muziek. Schrijver Jan Brokken leest voor en celliste Lidy Blijdorp speelt muziek van Bach, Kodaly en Messiaen. In lijn met de intentie van Dordt in Cello om muziek en taal met elkaar te verweven, past deze voorstelling bij uitstek in ons programma. Een fantastische schrijver samen met een jonge, al even fantastische celliste.

Schrijver en essayist Jan Brokken vertelt over de legendarische cellist Anner Bijlsma en zijn liefde voor zijn cello. Proza en muziek vullen elkaar aan en vloeien in elkaar over, vertellen en verklanken wat onbewust wordt gevoeld en bewust wordt verwoord. In zijn vertelling ‘De Servais’ laat Jan Brokken de cello hartverscheurend zingen. Als je dan Lidy Blijdorp ziet en hoort spelen is zij de perfecte illustratie bij zijn verhaal.

Anner Bijlsma (1934 – 2019) is een begrip in de muziekwereld, vooral voor de liefhebbers van de cello. Hij is van enorm belang geweest voor de muzikale ontwikkeling in Nederland en is nog steeds een van de grote inspirators. Dat geldt ook voor de jonge celliste Lidy Blijdorp, die nu de eer heeft zijn cello, de ‘Muze’ van Anner, te bespelen.

Voor het bijwonen van de lunch is een reservering verplicht. De lunch vindt plaats van 12.00 tot 12.45 en kost €17,50. De lunch zal vervolgd worden met het lunch-concert van 12.45 tot 13.45. Het lunch-concert is gratis voor bezoekers.

No items found.