Altviool dag

06

.

07

.

24

  –  

06

.

07

.

24

Altviool dag

Op de geboortegrond van de Dutch Viola Society, organiseert de altvioolgroep van de Orchest-Vereeniging Dordrecht een bijzondere dag rondom het instrument de altviool.

OPENBARE REPETITIES | 11:00 - 15:30

Gedurende de reguliere openstijden zijn er tussen de expositie openbare repetities en ensemblespel van diverse violisten onder leiding van de altviolist, en dirigent Pieter van der Wulp. Pieter is afgelopen maart als nieuwe chefdirigent aan de slag is gegaan met de Orchest-Vereeniging Dordrecht, één van de oudste orkesten van Nederland. Deze repetities zijn gratis te bezoeken.

ALTVIOOL CONCERT | 16:00 -17:00

Een concert waarbij vier jonge Nederlandse altviolisten centraal staan. Anuschka Pedano, Ursula Skaug, Sunniva Skaug en Elin Haver spelen samen met het groot altvioolorkest, o.l.v. chefdirigent Pieter van der Wulp stukken van Garth Knox, Igor Stravinsky, Julius Klengel, Paul Hindemith en Herbert Howells.

Aansluitend aan het concert is om 17:00 een snuffelcursus Altviool in de Kunstkerk of een lezing in De Witt.

SNUFFELCURSUS ALTVIOOL | 17:00 - 18:00

Bij de snuffelcursus altviool kunnen jong en oud kennis maken met dit bijzondere instrument. Je hoeft zelf helemaal niets mee te nemen want voor instrumenten en lessenaars wordt gezorgd. Na een kort concert gaan we met de helehroep aan de slag met als doel om aan het einde van de cursus samen een stuk te kunnen spelen.

LEZING KARIN DOLMAN | 17:00 - 18:00

Karin Dolman, organisator van de Altviool dag geeft een lezing in De Witt. Karin doceert aan het conservatorium van Rotterdam en heeft zich gespecialiseerd in de nieuw geschreven muziek. Karin is actief als kamermuziekspeler, maakt solo voorstellingen, geeft masterclasses en is bezig zich te ontwikkelen als componist. Samen met pianiste Caecilia Boschman werkt zij aan een serie CD’s onder de Titel Voilà Viola, en zullen zij op deze dag hun derde CD ‘Dutch Angle’ presenteren

TICKETS

Tickets voor de concerten zijn verplicht en zijn te boeken via deze link. Tickets zijn ook te boeken met een Lunch of Diner a la carte menu bij onze buren van Stadsbrasserie De Witt.

OOK LEUK | ZOMERCONCERT | 19:30

’s Avonds om 19.30 is in de Kunstkerk het openingsconcert van de serie Zomerconcerten welke ook in het teken staat van de Altviool. voor meer info en tickets kijk hier.

No items found.