Yossif Ivanov & Codarts students

19

.

05

.

24

  –  

19

.

05

.

24

Yossif Ivanov & Codarts students

Experience Klassiek is een serie klassieke optredens in de Kunstkerk. Deze editie speelt violist Yossif Ivanov en een speciaal voorprogramma met studenten van Codarts Nina Broeva en Damiën Heemskerk.

Voorprogramma

L. Godowsky: 12 impressies voor viool en piano:

I. Larghetto lamentoso

H. Wieniawski: Légende op.17

H. Bosmans: Arietta

L. Godowsky: 12 impressies voor viool en piano:

VI. Perpetuum mobile

Nina Broeva (2002) en Damiën Heemskerk (2002) ontmoetten elkaar op Codarts Rotterdam, waar ze beiden studeren. Sinds september 2021 spelen ze regelmatig samen als duo; in 2022 wonnen ze met dit duo de eerste prijs in het prinses Marianne concours, evenals de tweede prijs in het kamermuziekconcours Gelre. Afgelopen maart volgden beide de speciale masterclasses van Jean Bernard Pommier en Olga Martinova in de Kunstkerk. Naast het standaard repertoire brengen ze ook meer verrassende stukken en nieuwe composities ten gehore.

Programma

Edvard Grieg: Sonate No. 2 Op. 13
Edvard Grieg: An den frühling Op. 34
Edvard Grieg: Sonate No. 3 Op. 45

Yossif Ivanov positioneerde zich snel als één van de boeiendste violisten van zijn generatie. Hij studeerde viool bij Zakhar Bron en volgde ook lessen bij Igor & Valery Oistrakh en Augustin Dumay. Sinds 2008 is hij de jongste viooldocent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Op 16-jarige leeftijd ontving hij de Eerste Prijs van het ‘Concours Musical International de Montréal’ in Canada, en twee jaar later won hij de Tweede Prijs alsook de Publieksprijs op de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel.

Yossif Ivanov kan reeds terugblikken op een indrukwekkende reeks debuutconcerten op alle belangrijke Europese podia. Als solist gaf hij concerten met een indrukwekkende lijst van meer dan tien orkesten waaronder het Orchestre Symphonique de Montréal, London Philharmonic Orchestra, Orchestra Sinfonica della RAI, Vancouver Symphony, alsook alle belangrijke orkesten in België.

Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Neëme Järvi, Marin Alsop, Yannick Nézet-Séguin, Vladimir Jurowski, Kazushi Ono, Jean-Claude Casadesus, Philippe Herreweghe, Jaap van Zweden, Jesús López Cobos, Ion Marin, Yuri Simonov, Louis Langrée en John Axelrod.

Yossif wordt op piano begeleid door de Dordtse pianist en organisator van de Experience Klassiek concercertreeks: Ruben Plazier

Deur open | 15:00

Aanvang | 15:15

Tickets

Tickets reserveren kan hieronder, je mag zelf het bedrag bepalen. Je ontvangt een email met de tickets. Neem de e-mail mee als entreebewijs. Uitprinten hoeft niet.

No items found.