My Dream Machine

17

.

05

.

24

  –  

17

.

05

.

24

My Dream Machine

Carlo de Wijs is een dynamische pionier op het gebied van muzikale innovatie. Hij combineert zijn rijke ervaring als kunstenaar, educator en onderzoeker met de frisse blik van een startup. Hij verkent het fascinerende raakvlak van analoge technologie, zoals het iconische B3 Hammondorgel uit 1955, met de nieuwste digitale ontwikkelingen. Dat gebeurt in zijn studio aan de Dordtse Groenmarkt.

Bas Keizer is een getalenteerde jonge Dordtse acteur en filmmaker.

Carlo en Bas leerden elkaar kennen tijdens D’Sound, het programma dat Carlo tussen 2019 - 2023 met Schouwburg Kunstmin ontwikkelde in het Energiehuis. Carlo ontwikkelde toen een volledig uniek gepersonaliseerd instrument: de Modular Hammond - bijgenaamd "Dream Machine". Met dat instrument doorbreekt Carlo de grenzen van traditionele muziek en creëert hij vernieuwende klanken en toepassingen. Een bewijs voor zijn voortdurende zoektocht naar vernieuwing en zijn openheid voor technologische vooruitgang. In 2022 promoveerde hij met een wetenschappelijk studie over muzikale innovatie, die zijn praktijkonderzoek onderbouwt.
Ze besloten dit creatieproces te verfilmen. We zien wat het instrument eigenlijk is. En hoe het is ontstaan vanuit de diepe persoonlijke toewijding en creatieve visie die Carlo drijft in zijn artistieke ontdekkingsreis. We zien hoe een droom, die Carlo al vele jaren met zich meedraagt, langzaam realiteit wordt. Het vergt een ondernemende geest en veel doorzettingsvermogen. Het resulteert in een inspirerende film; een pleidooi om dromen na te jagen en te durven om grenzen te verleggen.

Na afloop houdt Geert ter Steeg een nagesprek met Carlo en Bas.
Daarna proosten we allen met een feestelijk glas bubbels op deze première en een geslaagde toernee langs Nederlandse podia. Want met de Dream Machine heeft Carlo ook een album vol gespeeld. Het releaseconcert SONIC DIMENSION is op 7 september 2024 in Bibelot.
De voorverkoop is gestart. Wanneer je een kaartje koopt voor deze filmpremière, ontvang je het aanbod om concertkaarten te bestellen met 25% korting.

TICKETS

Tickets voor de filmvertoningen zijn verplicht en worden verkocht door filmtheater De Witt.

vrijdag 17 mei | 19:30 | tickets

KUNSTKERK KINO
Kunstkerk Kino programmeert films in Filmtheater de Witt, die aansluiten op onze exposities, het werk van bijzondere makers vertellen, of die niet mogen ontbreken in het artistieke aanbod van de Witt.

No items found.