Olga Martinova & Jean-Bernard Pommier

23

.

03

.

24

  –  

23

.

03

.

24

Olga Martinova & Jean-Bernard Pommier

Experience Klassiek is een serie klassieke optredens in de Kunstkerk deze keer speelt de Franse top-pianist Jean-Bernard Pommier samen met Olga Martinova vioolsonates van Beethoven.

Programma

L. van Beethoven - Vioolsonate No. 4

   I. Presto

   II. Andante scherzoso, più allegretto

   III. Allegro molto

L. van Beethoven - Vioolsonate No. 5

   I. Allegro

   II. Adagio molto espressivo 

   III. Scherzo: Allegro molto

   IV. Rondo: Allegro ma non triplo

L. van Beethoven - Vioolsonate No. 9

   I. Adagio sostenuto - Presto

   II. Andante con variazioni

   III. Presto

Jean-Bernard Pommier (geboren op 17 augustus 1944 in Beziers) is een Franse pianist en dirigent. Op vierjarige leeftijd begon Jean-Bernard Pommier piano te spelen en gaf zijn eerste openbare concert op zevenjarige leeftijd. Zijn eerste lessen kreeg hij van de Russisch geschoolde pianiste Mina Koslova in Béziers. Op veertienjarige leeftijd verhuisde hij naar Parijs om piano te studeren bij Yves Nat en Pierre Sancan, en dirigeren bij Eugene Bigot aan het Parijse Conservatorium. Later werkte hij ook samen met Eugene Istomin in New York.

In 1962, op zeventienjarige leeftijd, was hij de jongste finalist op de Internationale Tsjaikovski-wedstrijd in Moskou en ontving de Eerste Eervolle Vermelding van een jury onder leiding van Emil Gilels.Na de Tsjaikovski-wedstrijd begon hij op te nemen bij EMI. Tien jaar later begon hij een langdurige samenwerking met Herbert von Karajan en het Berlijns Filharmonisch Orkest in Berlijn en Salzburg. Hij speelde met vele andere gerenommeerde musici, waaronder Boulez, Barenboim, Haitink, Mazur, Mehta, Muti en Rattle. Zijn optredens omvatten belangrijke centra zoals Londen, Wenen, Berlijn, Leipzig, Dresden, Amsterdam, Parijs, Moskou, Chicago en New York.

Olga Martinova werd geboren in een gezin van musici in Leningrad. Ze begon op vijfjarige leeftijd viool te spelen en gaf haar eerste openbare optreden op zevenjarige leeftijd. Na haar afstuderen aan een speciale muziekschool voor begaafde kinderen, trad ze toe tot het Leningrad Conservatorium, waar ze afstudeerde onder leiding van professor Mikhail Waiman. Vervolgens zette ze haar studie voort bij professor Boris Gutnikov en won al snel de All-Russian Music Competition, de All-Union Music Competition en andere internationale competities.

In 1979 emigreerde ze naar het Westen. Ze heeft door Europa, de VS, Canada, Mexico, Israël en Japan getoerd en heeft deelgenomen aan vele internationale festivals. Haar optredens hebben consequent "rave" recensies ontvangen. Olga Martinova treedt op in zalen zoals Carnegie Hall, Alte Oper in Frankfurt, Concertgebouw, Madrid Hall, St. Petersburg Philharmonic en andere.

Ze heeft opgetreden als solist met het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Bamberger Symphoniker, evenals symfonieorkesten van St. Petersburg, Novosibirsk, Sofia en Barcelona, het Nederlands Kamerorkest, het St. Petersburg Soloists Orchestra en andere orkesten. Onder de dirigenten met wie ze heeft opgetreden bevinden zich Yehudi Menuhin, David Zinman, Hans Wonk, Vasily Sinaisky, Ken-Ichiro Kobayashi, Jean-Bernard Pommier, Hartmut Henchen, Anton Kerjes, Tibor en Gilbert Varga, Anthony Ross-Marba, Arnold Katz, Lev Marquis en anderen.

Haar kamermuziekpartners zijn onder meer Philippe Hirschhorn, Jean-Bernard Pommier, Pavel Gililov, Alexander Baranchik, Istvan Parkani, Jean-Jacques Kantorov, Mikhail Gantvarg, Mikhail Bezverkhny, Alexander Varenberg, Tatiana Tower, Maurice Bourge en anderen. Het repertoire van de violiste omvat meer dan 30 vioolconcerten en een aanzienlijk aantal solo- en kamermuziekwerken van Europese en Russische componisten. Van 1996 tot 2018 was ze professor aan het Rotterdams Conservatorium, ze is ook gastprofessor aan het Conservatorium van Sint-Petersburg. Sinds 2018 is ze hoofdprofessor aan de Académie Musikè Association in Frankrijk. Ze geeft masterclasses in de VS, Canada, Engeland, Nederland, Israël en Rusland, en is actief betrokken bij concertactiviteiten.

Deur open | 19:30

Aanvang | 20:00

Tickets

Tickets reserveren kan hieronder, je mag zelf het bedrag bepalen. Je ontvangt een email met de tickets. Neem de e-mail mee als entreebewijs. Uitprinten hoeft niet.

No items found.