Boekenmarkt

07

.

07

.

24

  –  

07

.

07

.

24

Boekenmarkt

De 27e Dordtse Boekenmarkt zal op zondag 7 juli de stad weer vullen met talloze boekenkraampjes. De Kunstkerk staat midden in het parcours van de Boekenmarkt en daar maken we natuurlijk graag gebruik van. Gedurende de dag zijn er diverse lezingen van Natuurlijk Sportief en Henk Nugteren.

NATUURLIJKSPORTIEF | 13:00, 14:00, 15:00 UUR

Het thema van de Dordtse Boekenmarkt is dit jaar "Sportief Natuurlijk". Bij onze buren in de Museumtuin kan je om 13:30, 14:30 & 15:30 uur meedoen met een demonstratie van Natuurlijksportief. NatuurlijkSportief is een verfrissende beweegmethode waarbij sport weer buitenspelen wordt. Het is staat voor de mindset om zonder iets nodig te hebben de natuur in te gaan en ongeacht weer, locatie of omstandigheden jezelf fysiek uit te dagen op een speelse manier.

Om 13:00, 14:00, 15:00 uur neemt de initiatiefnemer, Teun van der Klis, u in de Kunstkerk mee naar de achtergronden van deze ’beweeg methode en geeft een schets van de verschillende mogelijkheden van deze bijzondere manier van sporten.

HENK NUGTEREN | 13:30, 14:30, 15:30 UUR

Henk Nugteren publiceerde als onderzoeker aan de TU Delft hoofdzakelijk wetenschappelijke boeken en artikelen. In 2005 schreef hij een (hardloop)verhaal voor het toen literaire hardlooptijdschrift ’42. Vijftien jaar globetrotten leverde echter ook een schat aan sterke verhalen op die hij vertelt aan ieder die het maar horen wil, of niet. En bij een marathonloper – zijn beste tijd 2.21.26 – zitten daar uiteraard hardloopverhalen bij. Vanaf 2003 schreef hij in het clubmagazine van atletiekvereniging Parthenon in Dordrecht columns over atletiek en ontwikkelingen in die sport. Daar ging hij mee door toen Parthenon en Hercules in 2016 fuseerden tot de omnivereniging Fortius. Binnenkort verschijnt van hem de bundel ‘Lopen is vallen naar de horizon’, een selectie uit de columns tot nu toe. Uit die bundel leest Henk Nugteren in de Kunstkerk één of meer columns voor.

Kijk voor meer informatie op dordtseboekenmarkt.nl

TICKETS

De toegang tot alle activiteiten van de Boekenmarkt zijn gratis. Als je Stichting Kunstkerk wilt steunen kan je door middel van het kopen van een ticket een eenmalige donatie doen. Je kan zelf het bedrag bepalen. Tickets zijn niet nodig om uit te printen of mee te nemen naar bezoek.

No items found.